15-06-2018

Med Big Battery Box er stor energilagring nu også tilgængelig som mobil mulighed.

Energilagring med stor kapacitet er nu også tilgængelig for midlertidige projekter forskellige steder. Bredenoord lancerer Big Battery Box på DNV GL's virksomhedsområde: første mobile energilagring med stor kapacitet. Anlægget har en kapacitet på 600 kWh og kan oplades og aflades inden for én time. På grund af den unikke og patenterede konstruktion er Big Battery Box det første større batteri, som kan flyttes fra sted til sted. Anlægget kan allerede lejes nu, og kan anvendes på byggepladser, samt til hurtig-opladningsstationer, events og overtagelse af netværk.

Big Battery Box er en fritstående og let transportabel 20ft-container fyldt med Li-ion-batterier, effektelektronik og klimaanlæg. Den kan lagre energi fra solcelleanlæg og vindmøller, og kan også oplades via fastnet eller generatorer. Anlægget leverer lydløst strøm uden CO2-udledning. Big Battery Boxes er nemme at tilslutte, hvilket gør det muligt hurtigt at skifte til en kapacitet fra flere MW'er. Margien Storm van Leeuwen, manager New Business hos Bredenoord: "Anlægget er meget velegnet til peakshaving. Det kan klare en kortsigtet stor strømefterspørgsel, f.eks. hvis en tårnkran skal anvendes midlertidigt på en byggeplads. Big Battery Box kan også fungere som en backup på steder, hvor installation af strømforsyning er blevet forsinket, hvilket er blevet mere og mere almindeligt i nyere tid."

Teknologi som vi selv har udvikletn
Bredenoord har i snart ti år arbejdet ud fra Clear Concept-filosofien, når det kommer til bæredygtige strømløsninger. Margien Storm van Leeuwen: Big Battery Box er et vigtigt skridt i forhold til overgangsenergi, fordi den gør fleksibel energi med stor kapacitet tilgængelig. Det betyder, at der f.eks. i forbindelse med byggeprojekter og events med stor energiefterspørgsel nu også kan anvendes vedvarende energikilder som sol og vind med komplet strømsikkerhed. Vi gør også eksisterende generatorer mere bæredygtige, fordi de kun aktiveres, når batteriet er tomt. Det giver en stor forskel i forbruget af brændstof og dermed CO2-udledning. Vores første buffering-produkt, den mindre ESaver, har givet en besparelse på en halv million liter diesel på fem år. Med Big Battery Box er vi et stort skrift nærmere 100 % bæredygtig, mobil strøm.

Test i smart gridn
Den første Big Battery Box kom i aktion d. 15. juni under en felttest hos DNV GL udført af ENGIE og Bredenoord.

Big-Battery-Box-card.jpg#asset:124397:url


Big Battery Box blev tilsluttet DNV GL's Flex Power Grid Lab. Dette Lab boostede en situation i et smart grid, som kunne fastlægge Big Battery Box's performance og pålidelighed. DNV GL's tests giver brugeren optimal sikkerhed, når det kommer til det mobile batteris præstation, også under mindre ideale omstændigheder. Theo Bosma, Director, Power & Renewables DNV GL - Group Technology & Research: "For DNV GL er dette en fin anledning til at teste batteriet i forhold til GRIDSTOR recommended practice. Derudover anvendes Big Battery Box også i forbindelse med peakshaving i KEMA-loboratoriet. Det øger laboratoriernes maksimale effektpeak, og kan dermed sænke vores omkostninger."

Samarbejde inden for energiefterspørgseln
I den nuværende fase af overgangsenergi handler det ikke kun om overgangen fra fossile kilder til vedvarende kilder. Dette er også en udvikling mod stadig mere decentral produceret energi fra private, organisationer og samarbejdspartnere. Det er naturligvis ønskværdigt, at de vil samarbejde for at holde energiefterspørgslen konstant. For eksempel i nødstrømpools og Frequency Containment Reserve, der understøtter netværksudbydere i at holde strømnettet stabilt. ENGIE har til dette formål udviklet platformen FLINT, hvor bl.a. batteriejere kan stille deres kapacitet til rådighed. Guido Frenken, Managing Director ENGIE Ventures & Integrated Solutions: "Balancehåndtering er afgørende for en stabil strømforsyning i Holland. Denne rolle imødekommes nu ofte af store kraftværker. En ny form for samarbejde er nødvendig for at de mange forskellige og ofte små decentrale vedvarende midler kan overtage denne rolle. Med ENGIE FLINT-modulet gør vi det muligt, at lokale midler spredt over hele landet kan sammenkobles til én virtuel strømforsyning, som kan opfange peaks og fald alt efter efterspørgsel."

Modtag opdateringer fra Bredenoord via LinkedIn