Ga direct naar


Danmarks Smukkeste Festival med bæredygtig energi til badeANDstalt

Purity Smukfest

Purity Smukfest

torsdag 11 august 2011

Årets Smukfest i Skanderborg bliver den første danske musikfestival, der bruger miljøvenlige, hydrogendrevne generatorer som energiforsyning.

Den hollandske generatorvirksomhed Bredenoord leverer strøm til lys og hårtørrere i den såkaldte badeANDstalt.

Når skidtet hober sig op, og sveden hagler af de mange gæster under årets Smukfest i Skanderborg, kan de søge mod badean(d)stalten og blive vasket rene. I år er badeANDstalten dog andet og mere end en sjov gimmick; den er samtidig et eksempel på, hvordan man kan producere og anvende bæredygtig, mobil strøm.

Det er den hollandske generatorvirksomhed Bredenoord, der står bag energiforsyningen til lys og hårtørrere i badeANDstalten. Kernen i energiforsyningen er den hydrogendrevne generator Purity. Purity genererer 5 kilowatt energi og fungerer ved, at brændstofceller producerer elektricitet, varme og vand gennem en elektrokemisk reaktion mellem hydrogen og oxygen fra luften. Purity producerer elektricitet uden at afgive skadelige emissioner såsom CO2, finstof, sod eller NOx og er desuden lige så stille som en laptop, når den arbejder.

Alt i alt gør det Purity til ikke bare det oplagte, men også det rigtige valg for større events, der ligesom Danmarks Smukkeste Festival gerne vil træffe bæredygtige energivalg.

99,9 pct. reduktion af sodemissioner

Udover Purity leverer Bredenoord også de selvrensende Clear Air-sodfiltre til dieselgeneratorerne på Smukfest, hvilket samlet set bidrager til en langt mere miljøvenlig festival. Sodfilteret sikrer, at sodpartikler opfanges og afbrændes. Det tyske forskningsinstitut TÜV Rheinland har testet Clear Air-filteret i 2009 og konstateret, at det reducerer sodemissioner med hele 99,9 pct.

Dedikeret bæredygtighed

Bredenoord, som arbejder tæt sammen med partnere såsom Nedstack, er den første virksomhed til at anvende teknologien bag generatorer med brintbrændstofcelle i mobile energiløsninger.

“Dette initiativ på Danmarks Smukkeste Festival passede perfekt til vores virksomhedsprofil og syn på energiområdet. Vi tilbyder strøm til enhver lejlighed og til enhver lokation og tilpasser vores løsninger efter fremtidens scenario med færre tilgængelige fossile brændstoffer og en forståelse for, at reduktionen af emissioner er af afgørende betydning for miljøet,” siger den administrerende direktør i Bredenoord, Jaap Fluit, og fortsætter:

“Vi fortsætter også arbejdet med at finde intelligente løsninger, der kan spare brændstof, og som kan gøre eksisterende løsninger endnu renere. Det er meget positivt, at Smukfest har truffet et bevidst valg om at arbejde sammen med Bredenoord om dette. Med samarbejdet er begge parter med til at understrege vigtigheden af både bæredygtige løsninger og en reduktion af de samlede partikelemissioner. I den optik er Smukfest et rigtig godt eksempel på, hvordan fremtidens events kan og bør se ud.”

Om Bredenoord

Bredenoord er et familiefirma med afdelinger i Holland, Tyskland og Danmark, der i mere end 70 år har stået for udlejning, salg og fremstilling af mobile strømforsyninger. Firmaet udvikler desuden komplette biogasbaserede kraftvarmeværker. Bredenoord gør også en indsats for at gøre mobil strøm mere bæredygtig, blandt andet med den hydrogendrevne generator Purity samt sodfilteret Clear Air, der reducerer sodudstødningen med 99%. Kunden har derfor flere valgmuligheder inden for brændstof og emission, når Bredenoord leverer mobile strømforsyninger. Læs mere på www.bredenoord.com

Om Skanderborg Festival

Smukfest afholdes den anden weekend i august og er Danmarks næststørste festival med mere end 180 optrædende, ca. 45.000 gæster og en omsætning, der runder 90 millioner kroner. Læs mere på www.smukfest.dk

For mere information kontakt venligst:

Hilde-Marie Schimmel, Medewerker Communicatie
Telefon: +00 31 (0)55 – 301 86 39

Mobiltelefon: + 00 31 (0)6 – 51 40 85 42

E-mail: hm.schimmel@bredenoord.nl

«Back

Til toppen

00800 - 55008800

Snelkoppelingen

Image acts as slideshow overlay